8 trenduri în medicina estetică

Potrivit unui studiu despre piața de medicină estetică, „se anticipează că piața globală de medicină și chirurgie estetică va crește într-un ritm considerabil între 2020 și 2026”. Având în vedere această perspectivă roz, ce tratamente și servicii de medicină estetică ies în prim-plan pentru restul anului 2022 și mai departe?

De la păr la față și până la degetele de la picioare, iată lista noastră cu 8 dintre aceste tendințe în medicina estetică pe care să le urmăriți.

 

PRP – Plasma bogată în trombocite

Un tratament care implică injectarea de plasmă bogată în trombocite din propriul corp al pacientului, care poate avea rezultate pozitive atât în ​​domeniul prevenirii căderii părului, cât și în refacerea pielii. Tratamentul PRP împotriva căderii părului a fost documentat recent la Keeping Up With the Kardashians. În ceea ce privește tratamentele de refacere a pielii, conform dermatologului certificat Rita Linkner, MD, de la Spring Street Dermatology din NYC, „Utilizarea PRP cu cantități mici de aditivi, cum ar fi neuromodulatorii și acidul hialuronic pot îmbunătăți tenul la fel de bine ca rejuvenarea cu laser. ”

 

Botox

Mușchiul maseter este unul dintre mușchii activați în timpul mestecării și este principalul vinovat la pacienții care strâng sau își scrâșnesc dinții. Această utilizare off-label a neurotoxinei Botox poate fi utilă, nu numai pentru ameliorarea durerii asociate cu TMJD (tulburarea articulației temporo-mandibulare), ci și pentru a sculpta unghiul pătrat al maxilarului și a înmuia aspectul feței inferioare.

 

Injecții preventive

Tendința va fi creșterea utilizării proactive a injectabilelor precum Botox®, Dysport®, Jeuveau® și Xeomin® la pacienții de 20-30 de ani. Aceste injecții mai devreme la vârsta adultă pot rezolva probleme cosmetice minore, ceea ce înseamnă că, până la urmă, un pacient care altfel și-ar fi dorit operații plastice mai târziu în viață nu va mai avea nevoie.

 

Îmbunătățire, nu schimbare

Mai mult ca niciodată, pacienții de astăzi nu caută schimbări majore în aspect, ci îmbunătățiri mai subtile. Tratamentele cu laser pot combate pigmentarea, pielea inflamată și venele roșii, sporind în același timp luminozitatea și colagenul pentru o piele mai naturală, echilibrată și cu aspect mai tânăr. Cu laserele mai noi, timpul de recuperare mare este, de asemenea, eliminat.

 

Tratamente inclusive pentru toate tonurile de piele

Deși a trecut mult timp, îngrijirea părului, îngrijirea pielii și machiajul fac în sfârșit pașii pentru a îmbrățișa toate tipurile de piele și toate tonurile de piele. Și tratamentele clinice îmbrățișează o diversitate de nuanțe de piele, reflectând diversitatea frumuseții și a societății. Tendința mărcilor și dezvoltatorilor de tratamente va fi să se asigure că reclamele, imaginile și studiile clinice includ întreaga gamă de diversitate a tonurilor pielii pe care le vedem la rasa umană. Și acesta este doar începutul: așteptați-vă să vedeți întreaga industrie cerând mai multă incluziune.

Sculptura musculară

Practicienii văd o creștere a cererii pentru tratamente care tonifiază mușchii în clinică pentru a completa eforturile de reducere a grăsimilor. Cu tratamente precum EmsliM, accentul nu va mai fi doar pe eliminarea grăsimii, ci pe construirea și sculptarea masei musculare.

 

Super spa-uri

Spa-urile nu vor mai fi doar domeniul tratamentelor faciale cu castraveți și al masajelor de relaxare. Spa-urile vor oferi nu doar servicii de răsfăț, ci vor adăuga tot mai multe servicii de estetică în ofertă.

 

Lasere noi

Tehnologia merge înainte pentru noi toți, iar industria estetică nu face excepție. Noile progrese ale laserului introduc laserul Picosecond. Aceste lasere apărute pe piață pot fi folosite pentru orice, de la tratamentul țintit al liniilor fine, la întinerirea și strălucirea pielii, la melasmă, pete maronii, tatuaje nedorite și cicatrici acneice. Aceste noi lasere au ca rezultat, de asemenea, timpi de nefuncționare minimi și sunt foarte bine tolerate în comparație cu predecesorii lor. Dacă vă gândiți să vă continuați educația în medicina estetică sau să adăugați proceduri estetice în cabinetul dvs., consultați sistemul nostru virtual și hibrid.